وبلاگ گرین وب
برنامه نویسی وب سایت

برنامه نویسی وب سایت

کدام زبان برنامه نویسی وب را در ابتدا یاد بگیرم؟

معمولا افرادی که می خواهند برنامه نویسی وب را یاد بگیرند، این دغدغه را دارند که برای شروع باید از کجا آغاز کنند؟ چه زبان هایی را فرابگیرند؟ چه نکات خاصی را باید یاد داشته باشند؟
برای شروع لازم است این نکته را بدانید که به طور کلی دو نوع  وب سایت وجود دارد که استاتیک  و داینامیک نامیده می شوند. وب سایت استاتیک، ایستا و وب سایت داینامیک، پویا نیز نامیده می شود. با ما همراه باشید.

سایت های پویا و ایستا


برای سایت های پویا، فقط لازم است  یک بار برنامه نویسی وب را انجام دهید و در دفعات بعد به هر تعداد که مایل بودید به آن محتوا و صفحه ی جدید اضافه کنید. اما در مقابل آن سایت های ایستا هستند که مانند نامشان ثابت هستند. یعنی بطور مثال اگر شما در ابتدای برنامه نویسی وب، برای سایت سایتتان 3 صفحه در نظر گرفته اید و اکنون بخواهید 4 صفحه ی دیگر به آن اضافه کنید باید از ابتدا برنامه نویسی سایت را انجام دهید و این قابلیت را ندارند که بتوان به آسانی با یک بار برنامه نویسی هر تعداد مقاله و صفحه ی جدید را به آن ها اضافه کرد. بنابراین باید از نخستین زبان برنامه نویسی وب شناخت کاملی داشت. نخستین و ابتدایی ترین زبان برنامه نویسی برای سایت ها، زبان HTML است که مخفف عبارت Hypertext Markup Language می باشد. این زبان نشانه گذاری به شما کمک می کند تا بتوانید بخش بندی وبسایت خود را انجام دهید، سپس به کمک دیگر زبان ها، کد نویسی این بخش ها را انجام دهید. برای مثال سایت شامل 3 بخش کادر محتوا، سر برگ و ستون کناری هست، ابتدا با استفاده از زبان HTML این قسمت ها را مشخص می کنید و در ادامه ،کدنویسی به زبان مد نظرتان را پیاده سازی کنید. برای نمایش بهتر سایت، زبان های دیگری نیز نیاز است.زبان HTML تنها برای آغاز کار به درد ما می خورد و با آن نمی توان سایت هایی که امروزه می بینیم، بالا آورد. به کمک زبان CSS ، سایت را شکل دهی می کنیم تا مشخص شود هر جز از سایت چه ابعادی باید داشته باشد.

زبان برنامه نویسی وب، سمت کاربر

زبان برنامه نویسی وب، سمت کاربر است و این بدان معنا است که نتایج آن برای کاربر ملموس است. تا سال 1995 تنها امکان برنامه نویسی وب برای طراحی ساختمان سایت وجود داشت اما به شدت نیاز به یک زبان دیگر حس می شد تا بتواند در سمت کاربر نیز یک برنامه نویسی وب به شکل مخصوص انجام دهد. در این سال زبان livescript به بازار عرضه شد که بعدا به جاوا اسکریپت، تغییر نام داد. دقت کنید که دچار اشتباه نشوید!!! زبان جاوا اسکریپت را با جاوا یکی نگیرید زیرا این دو از مشتقات یکدیگر نیستند.

 

Front-End & Back-End

 به صورت کلی میتوان بیان کرد دو نوع لایه در برنامه نویسی وب وجود دارد. به لایه ای که در آن کاربر سایت فعالیت می کند، فرانت اند می گویند. در این لایه که ظاهر کار شما را تشکیل می دهد فعالیت هایی مانند نظر سنجی، پر کردن فرم و امثال این ها در این بستر انجام می شود و به لایه ی بعدی که بک اند نام دارد ارسال می شود تا پردازش اطلاعات انجام شود و دوباره به فرانت اند ارسال می شود و در قالب های از پیش تعیین شده به کاربر نمایش داده می شود. لایه ی بک اند برای کاربر قابل دیدن نیست اما می تواند نتیجه ی آن را حس کند. تا این قسمت مطلب تمام زبان های برنامه نویسی وب که معرفی شدند متعلق به لایه ی فرانت اند بودند اما برای برای برنامه نویسی در بک اند به زبان های دیگری نیاز دارید که پر اهمیت ترینشان PHP  وASP.NET  هستند. اگر قصد طراحی سایت داینامیک دارید باید از زبان های PHP  ،ASP.NET  ، جاوا و پایتون کمک بگیرید.

بهترین زبان برنامه نویسی وب

زبان برنامه نویسی PHP از پراستفاده ترین زبان های برنامه نویسی به شمار می رود که تا امروز بالغ بر 70% سایت ها به کمک این زبان پیاده و اجرا شده اند. از معروف ترین کاربران آن می توان به سیستم  وردپرس، اپن کارت، جوملا، مجنتو و دروپال اشاره کرد. PHP، این زبان برنامه نویسی وب که توسط جناب راسموس لردورف ایجاد شد یک زبان متن-باز است که ویکی پدیا و فیسبوک که از معروف ترین وبسایت های دنیا هستند، حداقل در نسخه های ابتداییشان از این زبان برنامه نویسی وب استفاده  می کردند.
افزون بر این امکانات
– رایگان بودن
– فهم آسان
– طراحی مختص صفحات وب
– سرعت اجرای بالا
و …
این زبان را از سایر رقبایش متمایز کرده است.

ASP.Net
گسترش یافته ی زبان ASP، این زبان است که شرکت مایکروسافت آن را در چارچوب Net ارائه کرده است تا کاربرانش که با زبان Net آشنایی دارند و کار می کنند بتوانند با همان دستورات فعالیت کنند و برنامه های تحت وب تولید کنند.
کار کردن با زبان ASP.Net به سادگی امکان پذیر است تنها باید به یکی از ازبان های VB.Net یا C#Net   آشنا باشید و دستورا ت این زبان کارامد را فراگرفته باشید.

مزیت های استفاده از ASP.Net در طراحی وبسایت:
– درخواست های کاربران را به شکل مناسب تری پاسخ می دهد
– امکان رفع ارور
– محدود نکردن کاربر به یک زبان خاص
– کامپایل شدن صفحه ها
– گسترش تحت فریمورک Net
– سرعت اجرای بالاتر به علت کامپایل شدن صفحه ها

پایتون

می توان زبان برنامه نویسی پایتون را یک زبان نو دانست که دست کاربر را برای پیاده سازی  سایت خود در پلتفرم های مختلف وب و ویندوز باز گذاشته است. البته به خودی خود زبان برنامه نویسی وب پایتون امکان پیاده سازی روی وب ندارد اما به کمک فریمورک جنگو (Django) این امکان نیز ایجاد شده است تا بتوان در بستر وب از زبان پایتون استفاده کرد.
مزایای استفاده از این زبان برنامه نویسی وب:
– نیازمند فراگیری زبان جدیدی نیست زیرا جانگو بر پایه پایتون طراحی شده است.
– دارای ساختاری مناسب است.
– ابزارهای برطرف کننده ارور دارد.
– فراگیری دستوراتش به آسانی انجام می پذیرد.

نتیجه گیری:

در جمع بندی نهایی این متن، به این نکته اشاره می کنیم که امروزه دیگر سایت های ایستا، طرافدار زیای ندارند و شاید بتوان گفت حدود 8/98 درصد وبسایت های دنیا، پویا هستند. برای شروع ساختن سایت از زبان برنامه نویسی وب html کمک بگیرید اما در ادامه مسیر از دیگر زبان های برنامه نویسی وب که در ابتدا به آن ها اشاره شد برای فرانت اند و از زبان های برنامه نویسی وب که در انتهای مقاله به آن ها اشاره شد برای لایه ی بک اند استفاده کنید.

چگونه برنامه نویسی سایت را شروع کنم؟

سوالات بسیاری اغلب برای افرادی که در ابتدای راه برنامه نویسی سایت هستند به وجود می آید. سوالاتی نظیر این که چه زبانی برای این کار بهتر است؟ یا این که اصول کار چگونه است و چگونه می توانم به یک برنامه نویس بهتر و حرفه ای تبدیل شوم؟

در این مطلب با گرین وب همراه باشید تا به شما چند مفهوم کاربردی و اصول اولیه برنامه نویسی سایت را بیاموزیم و تا راه پیشرفت و موفقیت را بهتر و سریع تر طی کنید.

وب سایت استاتیک و داینامیک

به وب سایت هایی که برای اضافه کردن مطلب یا هر نوع محتوایی نیاز است تا دوباره کدنویسی شوند و به عبارت دیگر محتوایی ثابت دارند، وب سایت دینامیک گویند.

در مقابل وب سایت های استاتیک وب سایت های پویا قرار دارند. در این نوع سایت ها فقط یکبار شما کد نویسی هسته سایت را انجام می دهید و به آسانی در ادامه کار مطالب خود را منتشر می کنید. کار با این نوع سایت ها به مراتبط بسیار آسان تر است و اگر تجربه مدیریت یک وبلاگ را داشته باشید حتما میدانید که با استفاده از پنل مدیریتی در این سایت ها مطالب خود را دریافت و یا منتشر کنید و دیگر نیازی به برنامه نویسی سایت، مجددا نیست.

html  مهم ترین زبان برنامه نویسی سایت

اچ تی ام ال یک زبان نشانه گذاری است و برای ساخت ساختار و قالب صفحه وب از آن استفاده می شود. با استفاده از آن می توانید بخش های مختلف خود را در سایت مشخص کنید و برای هر بخش محتوایی قرار دهید. این زبان مهم ترین زبان برنامه نویسی سایت به حساب می آید و اگر می خواهید به فردی موفق در این حوزه تبدیل شوید باید آن ار حتما به صورت حرفه ای یاد داشته باشید. برای هر سایتی که بخواهید طراحی کنید فرقی ندارد که به چه زبانی آن را بنویسید، ولی حتما باید ساختار اوله خود را با html نوشته باشید و سپس برای بخش های مختلف دیگر با سایر زبان ها کدنویسی کنید.

css  زبان استایل دهی به سایت

با استفاده از زبان html همانطور که گفته شد، شما صرفا می توانید اسکلت سایت خود را بسازید ولی نمیتوانید شکل و طرح به آن بدهید. به این منظور برای طراحی بهتر و زیبا تر سایت ها و شکل دهی به آن ها زبان css به وجود آمد. این زبان هم جزء زبان های نشانه گذاری به حساب می آید و به منظور شکل و بعد دادن به سایت و طراحی رابط کاربری سایت ارائه شده است.

جاوا اسکریپت نخستین زبان اسکریپتی تحت وب

این زبان به منظور برنامه نویسی در سمتی که کاربر وجود دارد و انجام برخی امور نظیر اعتبار سنجی فرم ها، ارتباط با سرور و این نوع کار ها به وجود آمد. این زبان بر خلاف اعتقاد بسیاری از افراد هیچ ارتباطی با زبان برنامه نویسی جاوا ندارد.

در کنار اهمیتی که این زبان دارد، کتابخانه های نوشته شده برای آن هم بسیار مهم هستند. به عنوان مثال تکنولوژی Ajax بر پایه جاوا اسکریپت پیاده سازی شده است یا کتابخانه های jQuery و Angular پلتفرم های کاملی برای طراحی و برنامه نویسی سایت به حساب می آیند.

jQuery  از مهم ترین کتابخانه جاوا اسکریپت

این کتابخانه به منظور ساده تر کردن کد نویسی با زبان جاوا اسکریپت به وجود آمده است. د رانجام بعضی از پروژه ها گاهی نیاز است تا حجم بالایی کد نوشته شود و به دنبال آن تعداد صفحات بالا میرود و باعث ایجاد مشکل و پیچیدگی می شوند. این کتابخانه با داشتن یک سری مباحث کد نویسی و آماده شده، این مشکل را حل کردند. کافیست تا با استفاده از قوانینی که در jQuery تعیین شده است کار خود را به جای نوشتن هزاران خط کد انجام دهید.

php  پراستفاده ترین زبان برنامه نویسی

در حال زبان php پر کاربرد ترین زبان برنامه نویسی سایت به حساب می آید. این زبان یک زبان سمت سرور است. به این معنی که تمامی کد ها روی سرور اجرا می شود و نتیجه برای کاربر در خروجی ایجاد می شود. این زبان به دلیل متن باز بود و همچنین رایگان بودنش بسیار طرفدار پیدا کرده است و اکنون بیش از 70 درصد از سایت ها با استفاده از این زبان برنامه نویسی پیاده سازی شده اند.

از برنامه های تحت وبی که با این زبان نوشته شده است می تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • وردپرس
  • جوملا
  • دروپال
  • اپن کارت
  • مجنتو

ASP.Net  زبان تحت وب مایکروسافت

از جمله زبان های برنامه نویسی مطرح در حوزه برنامه نویسی سایت به حساب می آید. این زبان توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است و نسخه بروز تر زبان ASP به حساب می آید و در چارچوب .Net ارئه شده اند تا افرادی که با این نرم افزار کد نویسی می کنند، بتوانند از طریق دستور های موجود در این زبان هم برنامه های تحت وب خود را به وجود آورند.

مزیت این زبان امکان پیاده سازی سایت های طرحی شده در محیط ویژوال استودیو است و تمامی ابزار موجود در خصوص رابط کاربری و طراحی سایت را هم در اختیار شما قرار می دهند. به علاوه می توان به نکات مثبت زیر هم اشاره کرد.

  • امکان عیب یابی و رفع خطا
  • پاسخگویی بهتر در درخواست های کاربران
  • استفاده از چند زبان برنامه نویسی بدون محدودیت
  • سرعت اجرایی بالا

Django  چارچوب برنامه نویسی تحت وب با پایتون

پایتون زبان برنامه نویسی نو ظهوری است که کاربر با استفاده از این زبان می تواند برای پلتفرم های ویندوز و وب، برنامه های مختلفی را طراحی و پیاده سازی کنند. این زبان به صورت پیش فرص امکان برنامه نویسی تحت وب را ندارد اما با استفاداده از فریم ورک جنگو این قابلیت به شما داده شده است.

این فریم ورک قابلیت های بسیار مثبت و خوبی دارد که؛

  • ساختار یکپارچه و مناسب
  • وجود برنامه های آماده در دسترس
  • وجود ماژول های آماده
  • دستورات آسان
  • وجود ابزار مناسب برای حل مشکلات و رفع خطا ها

از جمله آن ها هستند.

انواع زبان های برنامه نویسی تحت وب

زبان های برنامه نویسی تحت وب امروزه بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین بازار کار خوبی دارد و اگر آشنایی کامل با آن دارید می توانید در این حوزه فعالیت کنید. در این مقاله با گرین وب همراه باشید تا با انواع زبان های برنامه نویسی تحت وب آشنا شوید.

یکی از مشکلاتی که همواره برای کسانی که تازه می خواهند برنامه نویسی وب را یاد بگیرند این است که کدام زبان بهتر است یا اول چه زبانی را آموزش ببیند. جستجو در مورد این مسئله اغلب باعث می شود تا فرد دچار سردرگمی بشود و در نهایت از خیر آن بگذرد. اما باید گفت که تعداد زبان های برنامه نویسی تحت وب که در عین محبوبیت، کارایی های بسیار زیادی هم دارند، کم است. ما در این مطلب قصد داریم که تعدادی از بهترین زبان های برنامه نویسی تحت وب را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

زبان های برنامه نویسی تحت وب به طور کلی به دو بخش تقسیم می شوند.

زبان های سمت کاربر:

زبان سمت کاربری وظیفه ی ارتباط با کاربر را بر عهده دارد. HTML  و CSS به بخش سمت کاربری مربوط هستند. HTML ساختار کلی یک صفحه وب و CSS چگونگی نمایش رنگ یا نوع فونت و دیگر نکات ظاهر یک وب را نشان می دهد. Java Script نیز عکس العمل ها را نسبت به عواملی چون حرکت موس کنترل می کند.  البته HTML  و CSS  تنها زبان نشانه گذاری هستند و جز زبان های برنامه نویسی تحت وب حساب نمی شوند.

HTML  چیست؟

زبان HTML مخفف HyperText Markup Language یا زبان نشانه گذاری فرامتنی در ساختن صفحه وب از آن استفاده می شود. این زبان ساده بسیار کاربردی بوده و شناختن آن برای وارد شدن به حوزه ی برنامه نویسی گزینه ای عالی است.

CSS  چیست؟

برای زیبایی بخشیدن به صفحه ی وب ساخته شده توسط تگ های HTML، از این زبان استفاده می کنیم.  استفاده از آن در این مورد تقریبا ضروری است چرا که ضاهر وب نیز اهمیت ویژه ای برای کاربران دارد.

جاوا اسکریپت چیست؟

جاوا اسکریپت امکان تعاملی کردن وب سایت را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. در واقع کاربران با دریافت فیدبک های متفاوت شاهد جذابیت سایت هستند. پس برای طراحی سایت های سمت کاربر می توان از HTML، CSS و Java script استفاده نمود. این زبان های کاربری مناسب سایت های استاتیک هستند گه برای داشتن وب سایتی جذاب استفاده از آن ها ضروری است.

همین ابتدای کار بگوییم که جاوا اسکریپت کاملا متفاوت و مستقل از جاوا است و تنها یک شباهت اسمی به حساب می آید. این زبان جزو زبان های برنامه نویسی تحت وب است که برای طراحی و توسعه رابط کاربری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و همانطور که از نام آن هم مشخص است یک زبان اسکریپتی تلقی می شود.

پس از آن که فریم ورک های متفاوتی به جاوا اسکریپت اضافه شد، نه تنها کار را برای برنامه نویسان بسیار ساده و سریع کرد، به علاوه باعث شد تا قابلیت های این زبان هم افزایش پیدا کند. اضافه شدن فریم ورک ها و کتابخانه هایی نظیر jQuery ،AngularJS ،Ember.js ،React باعث شد تا این زبان در ساخت وب اپلیکیشن ها هم مورد استفاده قرار گیرد.

از دیگر استفاده های این زبان، طراحی اپلیکیشن های تحت وبی است که برای فعالیتشان مانند ذخیره سازی اطلاعات به اتصال و استفاده از پایگاه های داده دارند. این زبان برای این که از پیشرفت علم عقب نماند و همواره به روز باشد تغییر های زیادی می کند و سعی کرده با اضافه کردن فریم ورک ها و کتابخانه های جدید، این کار را انجام دهد. به عنوان مثال زمانی که استفاده از گوشی های هوشمند افزایش پیدا کرد، جاوا اسکریپت برای عقب نماندن از سایر رقبا فریم ورکی به نام PhoneGap را راه اندازی و آن را به توسعه دهندگان ارائه کرد تا بتوانند برای سیستم عامل های مختلف برنامه های هیبریدی و متفاوت تولید کنند.

جهت مشاوره برای طراحی سایت با ما در ارتباط باشید.  مشاوره طراحی سایت

زبان های سمت سرور:

همان طور که پیش از این گفتیم زبان های سمت کاربر متناسب با ارتباط با کاربران طراحی شده اند. اما بیشتر کار های محاسباتی بر عهده ی زبان های سرور است. کاربران قادر به دیدن کار انجام شده توسط این بخش به صورت مستقیم نیستند. از زبان های برنامه نویسی تحت وب در این بخش می توان به  PHP، ASP.Net، جاوا، پایتون و… اشاره کرد.

انواع سایت

در سایت Static یا ایستا، کاربر می تواند از اطلاعات ذکر شده در آن بهره ببرد. این اطلاعات معمولا ثابت بوده و شامل توضیحاتی مانند زندگینامه، معرفی و… هستند. در سایت‌ Dynamic یا پویا، کاربر توانایی تعامل با آن را دارد. برای مثال کاربران امکان ثبت نام، ثبت نظرات، تولید محتوا و … را دارند.

روبی

طبق شعار سازندگان این زبان های برنامه نویسی تحت وب، هدف روبی این است که افراد با ذوق و اشتیاق اقدام به تولید نرم افزار های مختلف کنند و طراحی آن به گونه ای بوده است تا بتوانند تا حد امکان نیاز های افراد مختلف را بر طرف کند. یکی ازدلایلی که باعث شد روبی به محبوبیت در ساخت برنامه های تحت وب برسد، وجود فریم ورک Ruby on Rails است. این زبان جزو زبان های برنامه نویسی تحت وب است که حاصل تحقیق های بسیاری که بر روی دیگر زبان ها نظیر Perl و Ada انجام شده، می باشد. نسخه های زیادی از این زبان های برنامه نویسی تحت وب طی 16 سال منتشر شد و در نتیجه در سال 2006 محبوب ترین نسخه ی آن که توسعه یافته و پایدار بود منتشر شد.

پایتون

چیزی از انتشار این زبان برنامه نویسی نمی گذرد که به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد، بسیار در بین برنامه نویسان خصوصا مجامع دانشگاهی آمریکا معروف شده است. کار های زیادی را نظیر داده کاوی و همچنین ساختن اپلیکیشن های موبایل و دسکتاپ می توانید انجام دهید. پایتون امروزه کاربرد زیادی دارد و کمپانی های بزرگی نظیر گوگل، اینستاگرام، دراپ باکس و… برنامه نویسی پروژه های خود را با آن انچام می دهند. شما می توانید در سیستم عامل های ویندوز و لینوکس با این زبان، برنامه نویسی کنید. پایتون از نظر کارایی متفاوت و جذابی که دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته و محبوب شده است. فریم ورک های پایتون انتخابی عالی برای افرادی هستند که شغل آن ها از اهمیت بالایی برایشان برخوردار است.

php

یکی دیگر از زبان های اسکریپتی و تحت وب معروفی که امروزه در طراحی و ساخت وب سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد، پی اچ پی است. از نکات بسیار مثبت این زبان متن باز بودن (Open Source) و ساده بودن سینکس ها یا قواعد دستوری آن است که فرد علاقه مند به این حوزه می تواند با کمی مطالعه آن را به سرعت یاد بگیرد و به سطح مهارتی بسیار خوبی در آن برسد به طوری که پروژه های نسبتا خوب را بتواند انجام دهد.

این زبان برنامه نویسی تقریبا در میان زبان های برنامه نویسی تحت وب از معروف ترین ها می باشد. برنامه های نوشته با زبان  PHP تحت لینوکس اجرا می شوند و همچنین توسط ویندوز نیز به اجرا در می آید. Mysql نام بانک اطلاعاتی آن است. اکثر CMS های آماده ی با کیفیت خوب از این زبان برنامه نویسی استفاده کرده اند. پی اچ پی به عنوان زبانی عمومی نیز استفاده می شود.

زبان برنامه نویسی ASP.Net:

Active Sever Page یا صفحات فعال تحت سرور یکی از پرطرفدار ترین ها از لحاظ قدرت آن برای طراحی وب می باشد. سایت دیجی کالا نیز که نمونه ای از یک سایت داینامیک می باشد از این زبان برنامه نویسی استفاده کرده است.

سی شارپ

شرکت مایکروسافت سی شارپ را که بر پایه framework دات نت است عرضه کرده. علاوه بر این که می توانید با c# برنامه نویسی تحت وب با استفاده از ASP کنید، ساخت بازی های کامپیوتری و نرم افزار های دسکتاپی از دیگر کاربرد های این زبان می باشد.

به علاوه با استفاده از برنامه هایی نظیر Mono که توسط شرکت زامارین ارائه شده است از این زبان های برنامه نویسی تحت وب، برای ساختن برنامه های سیستم عامل اندروید و ios هم استفاده کنید.

C و C++

از این دو زبان برنامه نویسی خصوصا c برای ساختن برنامه های سیستمی استفاده می شود. زبان برنامه نویسی c++ نسخه پیشرفته و قدرتمند تر شده c است. از این رو به دلیل قابلیت های زیادی که دارد، در ساخت موتور های بازی سازی، اپلیکیشن های دسکتاپی و موبایلی و برنامه ها تحت وب هم کاربرد دارد. نکته بسیار مثبت c++ سرعت بالای آن است و همین امر باعث شده برای محاسبه پردازش های سنگین از آن استفاده کنند.

دو زبان برنامه نویسی c و c++ جزو اصلی ترین و پایه ای ترین زبان های برنامه نویسی تحت وب و غیر آن است و اگر در این دو به درک و مهارت خوبی برسید، دیگر مشکل چندانی برای یادگیری زبان های بیشتر ندارید. البته از آن جایی که برای انجام کار های ساده هم باید کد های زیادی را بنویسید، بسیاری از برنامه نویسان خصوصا مبتدی ها، پس از مدتی ذوق و اشتیاق خود را از دست می دهند. توجه داشته باشید که c و c++ درک خوبی از برنامه نویسی را در شما به وجود می آورد. پس بهتر است تا وقت بیشتری رو آن بگذارید و تمیرن بیشتری انجام دهید.

Java

یکی از مهترین و هوشمند ترین زبان هایی که می توانیم به شما معرفی کنیم، جاوا است. جاوا در مواردی نظیر امنیت بسیار کاربرد دارد ولی به کمک آن می توانید اقدام به ساخت برنامه های اندرویدی، دسکتاپی و بازی ها کنید.

هدوپ نام یکی از فریم ورک های تحت جاوا می باشد که کاربرد بسیار زیادی در انجام پردازش روی Big Data را دارد و در شرکت های بزرگی همچون آمازون و فیسبوک مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل اگر قصد دارید تا الگوریتم ها و فرآیند های پیچیده ای را پیاده سازی کنید، بهتر است از این زبان بهره ببرید.

حتما به این مورد توجه داشته باشید که زبان جاوا و جاوا اسکریپت کاملا متفاوت بوده و ارتباطی به هم ندارند و دو زبان کاملا مجزا از هم هستند. جاوا یکی از محبوب‌ترین زبان‌ها تا سال ۲۰۱۲ بود. این زبان توسط جیمز گاسلینگ (James Gosling) و تحت لیسانس شرکت سان در سال ۱۹۹۵ خلق شد. جاوا قابلیت پیاده سازی بر روی تمام پلتفرم‌های استاندارد را دارد.

تکنولوژی‌های جاوا را می توان به سه گروه تقسیم کرد :

جاوا برای موبایل‌ اپلیکیشن‌ها (J2ME): این تکنولوژی بیشتر با نام J2ME یا Java 2 Mobility Editionشناخته شده است و بیشتر برای مقابله با محدودیت‌های ساخت برنامه‌های کاربردی در دستگاه‌های کوچک مورد استفاده قرارمی‌گیرد و همچنین دارای کتابخانه‌های بسیاری برای توسعه اپلیکیشن است، مانند اپلیکیشن‌های تلفن همراه.

نگارش استاندارد جاوا (J2SE): عنوانی که برای این تکنولوژی رواج یافته J2SE است و مخفف عبارت Java 2 platform standard edition می‌باشد. به کمک این تکنولوژی می‌توان طیف وسیعی از برنامه های کاربردی (اعم از بازی‌های گرافیکی تا اپلیکیشن‌های مرتبط با پایگاه‌های داده) را تولید کرد. همچنین در کتابخانه‌های آن کلیه‌API ها و کلاس‌های مورد نیاز وجود دارد.

نگارش سازمانی جاوا (JEE): نام این پلتفرم جاوا Java enterprise edition است. این تکنولوژی در توسعه برنامه‌های بسیار بزرگ و سازمانی مورد استفاده قرار‌می‌گیرد، برنامه نویسان این نسخه از جاوا قادرخواهند بود برنامه‌های عظیمی برای شبکه‌ها و حتی سرورها تولید کنند.

زبان های دیگر هم هست اما در این مقاله سعی شده زبان های مهم، پرکاربرد و معروف رو معرفی کنیم. اگر به دنبال یادگیری و آموزش برنامه نویسی هستید می توانید از منابع آموزشی که داخل سایت سورس ایران قرار داده ایم استفاده کنید.

در این مقاله قصد داریم، زبان های برنامه نویسی تحت وب را به طور کامل بررسی کنیم. برای درک بهتر موضوع قبل از شروع نیاز داریم تا با برنامه نویسی تحت وب آشنا بشیم و تفاوت های آن را با برنامه نویسی کامپیوتری بدانیم.
برنامه نویسی تحت وب چیست؟
از برنامه نویسی تحت وب در تولید نرم افزارهای تحت وب استفاده می شود. از این نرم افزارها برای انجام کارهای متفاوت استفاده می شود که به صورت آنلاین طراحی و ساخته می شوند. این برنامه ها را معمولا با یکی از زبان های برنامه نویسی تحت وب ASP.Net،PHP،JAVA، پایتون و … می نویسند.
اما دلیل محبوبیت این برنامه ها، سادگی و قابل دسترس بودن آن در طول شبانه روز است. کاربر با وصل شدن به اینترنت و با استفاده از یکی از مرورگرها می تواند از برنامه استفاده کند. مثلا هنگامی که در یک سایت از ارسال ایمیل یا خرید آنلاین و امور بانکی استفاده می کنیم در حال استفاده از برنامه های تحت وب هستیم.برنامه برنامه نویسی کامپیوتر و تفاوت آن با برنامه نویسی تحت وب چیست؟
برنامه نویسی کامپیوتری به صورت یک نرم افزار است که روی یک کامپیوتر اجرا می شود. این برنامه این قابلیت را دارد که در دستگاه دیگری هم اجرا شود. اما این امکان وجود ندارد که چند کاربر در یک زمان به یک برنامه دسترسی داشته باشند. کدها در برنامه نویسی کامپیوتری توسط یک کامپایلر با مفسر روی دستگاه ترجمه و اجرا می شوند. ولی در برنامه‌های تحت ‌وب به صورت خط به خط اجرا می شوند و به صورت ایستا یا غیر ایستا در مرورگر نمایش داده می شوند.
خب حالا که با برنامه نویسی تحت وب و کامپیوتری آشنا شدیم و تفاوت آن ها را درک کردیم میریم سراغ زبان های برنامه نویسی تحت وب. امیدوارم تا پایان مقاله با گرین وب همراه باشید و از ادامه مطلب نهایت استفاده را ببرید.
انواع زبان های برنامه نویسی تحت وب
با رشد روز افزون وب سایت ها که با اهداف و کارکردهای گوناگونی ایجاد می شوند و شکل‌گیری ایده‌های نو در فضای وب که این روزها بسیار باب شده است و هرکسی می خواهد سایتی خاصتر و برتر از دیگران طراحی کند، روند رو به رشد زبان های برنامه نویسی را شاهد هستیم. به همین دلیل زبان‌های برنامه نویسی تحت وب به سرعت پیشرفت کرده اند و از طرفی به همان نسبت بر پیچیدگی‌های آن ها نیز افزوده شده است.
در این مطلب سعی داریم تا چند زبان پرطرفدار وب را معرفی کنیم. زبان های برنامه نویسی تحت وب را می توانیم به دو دسته کلی تقسیم کنیم. زبان های برنامه نویسی سمت کاربر و سمت سرور. در ادامه مطلب با این دو نوع زبان بیشتر آشنا می شویم.
زبان های برنامه نویسی سمت کاربر (Client side)

بیشتر تمرکز طراحان صفحات اینترنتی بر روی برنامه نویسی سمت کاربر است.

۱.HTML) Hypertext markup language)

ابرمتن نشانه گذاری زبانی است که سال 1989 توسط تیم برنرزلی خالق وب برای انتشار داده‌ها معرفی شد. در نظر داشته باشید که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه زبانی است که برای نشانه گذاری عناصر صفحات وب از آن استفاده می شود.
در حال حاضر نسل پنجم این زبان برای استفاده همگان در دسترس است که تمام استانداردها را رعایت کرده است و نسبت به نسل قبلی html برخی تگ های جدید به آن اضافه شده و برخی اهمیت خود را از دست داده اند.

2.Css) Cascading style sheets)

این زبان مکمل زبانhtml است که به صفحات بی روحی که توسط html نوشته می شود، رنگ و لعاب زیبایی می دهد. با استفاده از این زبان می توانیم صفحات وب را آرایش و سروسامان دهیم. تغییرات بر روی رنگ ها، فونت ها و … جزو کارهایی است که با استفاده از زبان css انجام می شود. یادگیری زبانhtml و css کار بسیار راحتی است که با اندکی صبر و تلاش می توانید یاد بگیرید و از دانسته های خود در طراحی صفحات وب استفاده کنید.

3.زبان Javascript

پویایی صفحات با استفاده از این زبان انجام می شود. جاوا اسکریپت جزو خانواده زبان‌های اسکریپتی است که می تواند میان عناصر صفحه قرار بگیرد.

4.زبان JQuery

زبان جی‌کوئری زبانی است که این روزها طرفداران زیادی برای خود ایجاد کرده است و سمت کاربر از این زبان به شدت استفاده می شود. لازم به ذکر است که جی‌کوئری یکی از فریم ورک‌های محبوب و پرطرفدار جاوا اسکریپت است. البته در نظر داشته باشید که زبان جی‌کوئری کاملا رایگان است.
باید افزود که رابط کاربری که احتمالا با آن آشنایی دارید توسط زبان‌های فوق ایجاد می‌شود و پوسته اغلب صفحات وب سایت‌ها بر پایه همین زبان‌ها نوشته می شود. در پایان کدهایی که توسط این زبان‌ها تولید می‌شود، توسط مرورگرها تفسیر شده و سپس خروجی آن‌ها در معرض دید کاربران قرار می گیرد.
برنامه نویسی سمت سرور (Server side)
حالا که به بحث مهم و جذاب زبان های برنامه نویسی تحت وب رسیدیم، بهتر است تا با سه مفهوم مهم آشنا شویم تا این زبان ها را بهتر درک کنیم. این سه مفهوم از قرار زیر است:
هاست (میزبانی وب): به فضایی گفته می شود که فایل های وب ما بر روی آن قرار می گیرد.
سرور: یک کامپیوتر است که کاربران در صورتی که به اینترنت متصل باشند، می توانند به اطلاعات روی آن دسترسی یابند.
وب سرور: یک نرم افزار کامپیوتری است که درخواست‌های کاربران را که از طریق مرورگرها به آن ارسال می شود را پیدا می کند و نهایتا صفحه ای که پیدا کرده است را از طریق شبکه به مرورگر درخواست کننده می‌فرستد و نمایش می دهد.
امروزه با ظهور وب 2 اکثر صفحات وب به سمت پویایی رفته اند و دیگر نمی توان از شیوه های سنتی و قدیمی استفاده کرد. حالا که با مفاهیم اولیه زبان های برنامه نویسی تحت وب آشنا شدیم، به سراغ مرحله بعدی یعنی آشنایی با انواع زبان های سمت وب می رویم.

1. php

PHP یک زبان منبع باز و قابل توسعه می باشد و برنامه‌هایی که توسط این زبان اسکریپتی نوشته شده اند، تحت لینوکس اجرا می شود. نام بانک اطلاعاتی این زبان Mysql است. در مقاله برنامه نویسی وب در مورد این زبان توضیحات بیشتری داده شده است.

2.asp.net

اولین نسخه این زبان توسط فریم ورک دات نت برای ایجاد صفحات پویا در سال 2002 توسط کمپانی مایکروسافت معرفی شد. جالب است بدانید که در حال حاضر به یکی از پرقدرت‌ترین زبان‌ها برای تولید اپلیکیشن‌های وب تبدیل شده است. معمولا این اپلیکیشن ها از بانک اطلاعاتی Sql Server استفاده می کنند.

3. Ruby

روبی یک زبان برنامه نویسی پویا، شی گرا و انعطاف پذیر است که منبع باز و رایگان است و می تواند به سادگی به DB ، MySQL ، Oracle و Sybase متصل شود.

جهت مشاوره و سفارش طراحی سایت با گرین وب در ارتباط باشید.  سفارش طراحی سایت

شرکت گرین وب ، ارائه دهنده خدمات طراحی سایت مشهد .

یک دیدگاه

سوال امنیتی *

شبکه های اجتماعی

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید